Referenties

” In September 2015 had ik een “meltdown”, ik noem het maar zo want ik weet niet hoe ik het anders moet noemen. Ik moest om alles huilen, ik maakte mooie stappen maar ik kon er voor mijn gevoel niet van genieten. Het was alles of niets, heel vlak/gevoelloos of juist het tegenovergestelde en heel emotioneel. Jarenlang stopte ik mijn gevoel altijd weg en ik mocht van mezelf niets voelen. Tot “de meltdown” en het niet meer ging, ik wist dat ik er iets aan moest gaan doen, om mezelf te worden en dat oké te vinden. Mijn eerste kennismaking met Indra was erg fijn, ik kreeg het gevoel dat ik werd begrepen en er goed naar mij werd geluisterd. Als coach gaf ze mij alle ruimte en ik kon zelf aangeven tot waar ik wilde gaan en wat ik aankon op dat moment.”
“De coaching bij Indra hielp me om meer balans te vinden tussen werk en tijd/aandacht voor mezelf. Ontspannen, meer bewegen en beter eten kwamen ook aan de orde. Een mooie complete insteek!
Indra heeft een palet aan oefeningen en opdrachten die ze inzet bij de coaching. Het prettigst vond ik zelf om meteen met oefeningen aan de slag te gaan. In mijn baan praat ik al heel veel.”

Pien

Indra stelde mij zodanige reflectievragen dat ik zelf op antwoorden kwam, zodat ik voelde dat de antwoorden al in mij lagen verscholen. Dit gaf me een krachtig gevoel. Wat ik heel erg fijn vind aan Indra is dat zij mij op een goede manier op scherp zet. Dingen die ik zeg of schrijf worden niet zomaar aangenomen maar soms wordt er kritisch op doorgevraagd. Dat maakt dat ik nog een laagje dieper moet gaan om te zoeken naar een antwoord. Daardoor kom ik soms op antwoorden die ik zelf nog niet wist. Ik voelde me niet veroordeeld en zij gaf mij de ruimte om met moeilijke zaken aan de slag te gaan. Dat maakt dat ik me bij Indra veilig voel om me kwetsbaar op te stellen.

Anne

Indra heeft mij laten inzien dat “voelen” mag en dat terugdenken aan gebeurtenissen die in het verleden zijn gebeurd goed is. Het herbeleven, dat gevoel terughalen middels oefeningen en mijzelf hierbij prima voelen was voor mij heel spannend, maar naarmate de sessies volgde ging dit makkelijker. Uiteindelijk heeft het geleid tot het toelaten van mijn gevoel, in de breedste zin van het woord. Blij, verdrietig, chagrijnig, tevreden, onzeker én zeker zijn van mijzelf en ga zo maar door. Ik ben nu klaar voor de volgende fases in mijn leven en ik heb er zin in! Ik weet nu dat je even wat minder fijn voelen ook bij het leven hoort, als je dit toelaat. Terugkijkend op de sessies en hoe ik nu in mijn vel zit, is dit de beste beslissing die ik toen heb kunnen maken”

Ik ben Indra enorm dankbaar! Laura

“Ik heb de coaching als zeer prettig ervaren.  Indra had echt een luisterend oor zonder enig oordeel. Dit bracht mij zelf tot meer nadenken en reflecteren. Ook gaat ze met de lichaamshouding die je laat zien tijdens de gesprekken aan de slag zodat je erachter komt wat je nog verbaal kan uitstralen. Meer inzicht in je eigen patronen en het doorbreken daarvan is voor mij de reden het aan anderen te vertellen wat ik geleerd heb.”

Rianne

Indra is niet bang om lastige vragen te stellen, zegt waar het op staat en kan (mij) heel goed observeren. Indra is de persoon die door mij heen prikt. Tijdens onze sessies waren er momenten waarop zij mij confronteerde, die bij mij zorgden voor eyeopeners. Geen idee hoe ze het doet, maar ze weet altijd bij mij aan te sluiten, waardoor ik verder kwam in mijn ontwikkelingsproces.

Teun

Bij Indra vind je de ruimte om na te denken over wie je wilt zijn als professional. Ze straalt rust uit, is integer en kan de supervisant met onverwachte manieren en invalshoeken aan het denken zetten.

Robin

Tijdens de supervisie heeft Indra mij geholpen om te reflecteren op mijn handelen en stil te staan bij mijn gevoel. Te leren voelen en in verbinding te komen met mijn lijf. Indra hielp mij begrijpen waar mijn mechanismen/patronen vandaan komen en welk doel zij dienen, of niet meer dienen. Indra heeft met haar warme en rustige persoonlijkheid mij de veiligheid geboden om te mogen leren, om me kwetsbaar op te stellen. Ze luistert tussen de regels door, stelt de juiste vragen door mijn lichaamshouding te zien, zelfs tijdens het beeldbellen, tijdens coronatijd. Heel bijzonder. Door de supervisie sta ik met meer zelfvertrouwen in mijn werk, ik kom makkelijker tot handelingsalternatieven en ervaar ik letterlijk meer rust in mijn lijf, dus ook in mijn werk. Door de rust en met afstand te kunnen kijken op mijn handelen kom ik weer in ontwikkeling.

Karen.

 

We hebben Indra leren kennen als heel compleet, precies en vaardig. Zij heeft zich weten te ontwikkelen naar autonomie en lef om de tegenover positie in te nemen. Naast haar verbondenheid en voorzichtigheid met de ander is er sprake van eigenheid en moed. Een supervisor die van betekenis kan zijn voor jonge hulpverleners die dreigen af te haken.

Docenten Opleiding.