Wie ben ik

Ik ben, Indra Klopper, een betrouwbare  en betrokken persoon met een rustige  en waardevrije benadering.

In mijn coachen ben ik  nieuwsgierig en stel graag vragen over wat me opvalt t.a.v. lichaamstaal, gedachten, over wat je in je lijf voelt en wat je zegt. Ik zoek naar de verbinding tussen  hart, lichaam, geest en handelen, jezelf en de wereld.
Daarbij kan ik ook confronterend zijn, omdat ik van mening ben dat wrijving glans geeft aan het leven. Ik ben doortastend en op jouw resultaat gericht, ook houd ik van een gezonde dosis humor.

Ik zie coaching als een investering waarin je jezelf centraal stelt, aandacht  geeft en jezelf weer op een andere manier gaat ontdekken. Zo maak je keuzes hoe je je leven verder vorm wilt gaan geven. Binnen de coaching neem  ik de verantwoordelijkheid niet van je over, jij bent immers deskundig over jouw leven.

Ik ga uit van je eigen mogelijkheden en hulpbronnen om het antwoord te vinden op de door jou benoemde vraag of het behalen van het door jou gestelde doel.

Als beeldend- en gezinstherapeut heb ik jaren gewerkt binnen de volwassen- , kinder- en jeugdpsychiatrie en de jeugdzorg.

Gedreven door idealisme, mijn medemens te helpen bij moeilijkheden in het leven en mijn visie dat een probleem systemisch benaderd moet worden,  ben ik als gezinstherapeut gaan werken binnen een residentiële  jeugdzorginstelling.
Op een gegeven moment, merkte ik op dat ik fysiek verschillende klachten kreeg, mij niet meer vitaal voelde,  gevoelsmatig en emotioneel afvlakte, de slaap niet meer vatte en mijn creativiteit verdween.

Nadat ik niet langer meer om de signalen heen kon heb ik besloten het roer om te gooien en ontslag genomen.

Ik ben gaan onderzoeken waarom ik me zo voelde en  ben mijn leven en gedragspatronen onder de loep gaan nemen. Welke ervaringen uit het verleden, gedachtes en emoties stuurden mijn handelen? Ik ben gaan luisteren naar mijn lijf en op zoek gegaan naar datgene waar ik werkelijk gelukkig van werd.

Tijdens de opleiding aan de Academie voor Holistisch coachen voelde ik dat mijn talenten en visie samen kwamen op een manier die bij mij paste en op de goede weg zat.

Inmiddels ben ik afgestudeerd en werk  als Holistich- en Vitaliteit coach. Ik coach mensen met verschillende vraagstukken, zowel privé als werkzaam in een bedrijf en geef  workshops gericht op een gezonde en vitale levensstijl.