Wie ben ik

Ik ben, Indra Klopper, een dynamische en betrokken coach/supervisor met een rustige en waardevrije benadering. In mijn houding ben ik nieuwsgierig en stel ik graag vragen over wat me opvalt ten aanzien van lichaamstaal, gedachten, over wat je in je lijf voelt en wat je zegt. Ik zoek naar de verbinding van wie je bent als persoon in relatie tot wie je bent en wilt zijn in je doen en laten. Daarbij kan ik ook confronterend zijn, omdat ik van mening ben dat wrijving glans geeft aan het leven. Ik ben doortastend en gericht op wat jij wilt bereiken. Ook houd ik van een gezonde dosis humor.

Ik zie coaching/supervisie als een pas op de plaats, waar je vaak in de hectiek van alle dag niet aan toekomt. Als een investering waarin je jezelf centraal stelt, aandacht geeft en jezelf weer op een andere manier gaat ontdekken. Ik neem de verantwoordelijkheid niet van je over, jij bent immers deskundig over jouw leven en in je werk als professional. Ik ga uit van je eigen mogelijkheden en hulpbronnen om het antwoord te vinden op de door jou benoemde leerthema’s of het behalen van het door jou gestelde doel.

Ik houd mijn eigen ontwikkeling op peil door nascholing en intervisie. Ik ben aangesloten bij het SKJ en een gecertificeerd supervisor bij de LVSC.

Als beeldend, gezinstherapeut en gezinscoach ben ik jaren werkzaam geweest binnen de volwassen-, kinder- en jeugdpsychiatrie, verstandelijk gehandicaptenzorg en jeugdzorg. Momenteel werk ik, naast mijn eigen praktijk, bij een grote jeugdzorginstelling.

Door mijn idealisme, nieuwsgierigheid naar anderen en mijn neiging hun behoeftes centraal te stellen, realiseerde ik me dat ik me eigenlijk nauwelijks bewust was wie ik was, wat mijn eigen behoeftes waren. Mijn werk en anderen gingen voor, wat resulteerde in lichamelijke klachten en signalen dat ik aan mezelf voorbij ging. Deze confrontatie met een kant van mezelf deed me besluiten een holistische coachingsopleiding te gaan volgen. Tijdens deze opleiding ben ik gaan onderzoeken waarom ik me zo voelde en ben ik mijn leven en gedragspatronen onder de loep gaan nemen. Welke ervaringen uit het verleden, gedachtes en emoties stuurden mijn handelen?

Tijdens de opleiding aan de Academie voor Holistisch coachen voelde ik dat mijn talenten en visie samen kwamen op een manier die bij mij paste en ik op de goede weg zat. Na de opleiding ben ik, naast mijn werk, mensen met verschillende vraagstukken gaan coachen.

 

In mijn werk als professional werd ik mij ervan bewust hoe moeilijk het kan zijn om vanuit authenticiteit en echte autonomie te werken. Ik zag patronen en kwaliteiten bij mezelf die invloed hadden op mezelf in het werk. Ook merkte ik tijdens het geven van werkbegeleiding en coaching aan collega’s hoe belangrijk het is in het werken met mensen stil te staan bij jezelf in het werk. Dit deed me besluiten de opleiding tot ervaringsgerichte supervisie/coach aan het Kempler-instituut te gaan volgen. Met als doel om (als supervisor en coach) mensen te kunnen begeleiden in hun werk, het beste uit zichzelf te laten halen en daarmee het beste uit hun collega’s en cliënten/klanten.