Holistische coaching

Tijdens je coachingstraject onderzoek je wat er werkelijk toe doet  in relatie tot de vraag of de verandering die je wilt bewerkstelligen. Middels verdieping en verbreding ga je op zoek naar wat de grondslag is van de huidige problemen. Het zijn je eigen herinneringen, ervaringen, gedachtes en gevoelens die binnen de coaching tot onderwerp van gesprek worden gemaakt.  Deze help ik je  te doorgronden zodat  je zicht en grip gaat krijgen op de processen die bewust en onbewust een rol spelen in je leven.  Vervolgens gaan we aan de slag met dat wat jou blokkeert en hef je deze op, waardoor je weer op een meer bevredigende manier richting kunt gaan geven aan jouw leven en meer levensgeluk zult gaan ervaren.

Binnen de holistiche coaching kan je terecht voor vraagstukken / problemen op het gebied van :

  • vastlopen t.a.v. je gedachtes en gedrag
  • blokkades tussen je gevoel en verstand
  • combineren van werk, gezin en jezelf
  • je werk o.a. stress, contact met collega’s
  • relaties
  • stress
  • burn-out en daaraan gerelateerde problemen
  • veel piekeren

Na de gratis kennismaking waarin duidelijk wordt of ik wat voor je kan betekenen, start elk traject met een uitgebreide intake en het invullen van een vragenlijst.

In de een of twee daaropvolgende gesprekken zal  de verdieping van de hulpvraag centraal staan, waarin je vastlegt wat je wilt bereiken tijdens de coaching.

Tijdens gesprekken maak ik gebruik van verschillende technieken. Zoals technieken uit de NLP (neuro linquistisch programmeren), kern-kwadrant, g-schema, logische niveaus , focussen, oplossingsgericht coachen, wandelcoaching, lichaamsgericht werken en ademhaling.

De verworven inzichten pas je toe in de praktijk en  je gaat er  mee aan de slag in de tussen liggende weken. Het is gebleken dat de coaching het meest effectief is als de gesprekken eens in de 14 dagen plaatsvinden.

De gesprekken zullen tussen de 60 en 90 min duren al naar gelang de afspraak.

Om een blijvende verandering te bewerkstelligen zijn  ongeveer 6 tot 8 sessies nodig.

Wandelcoaching is een actieve manier van coachen. Wat we in de natuur tegenkomen kan gebruikt worden als spiegel voor gebeurtenissen en ervaringen die op dat moment plaats vinden in je leven.
Je houding en manier van lopen gebruiken we om te onderzoeken wat dit zegt over hoe je in het leven staat.
Ook heeft deze manier van coachen nog een aantal  een aantal specifieke voordelen:
Veel mensen praten makkelijker als zij naast een ander lopen.
Je bent buiten in de frisse lucht, dit is rustgevend en ontspannend waardoor je makkelijker bij je gevoel kunt komen.
Je bent actief in beweging, wat de zuurstof opname in  je bloed vergroot, goede stoffen aanmaakt, waardoor je je beter gaat voelen en  je geest wordt geactiveerd.

De manier waarop wij ademhalen heeft grote invloed op hoe wij ons fysiek, mentaal en emotioneel voelen.
Bij veel mensen stokt de adem door stress of omdat zij vergeten te ademen, of is de ademhaling te snel. Dit kost veel energie, terwijl dit niet nodig is. Bij een te snelle ademhaling kan je denken aan de volgende klachten: het hebben van een gejaagd gevoel, prikkelbaarheid, snel vermoeid zijn,  Maar ook klachten zoals hoofdpijn, pijn in schouders en nek kunnen veroorzaakt worden door een te snelle ademhaling.
Via de kracht van het ademhalen kom je van je hoofd in je lijf en krijg je meer energie en voel je je vitaler.

Ieder lichaam spreekt zijn eigen taal, deze taal heeft verschillende functies. Vaak is dit een onbewuste uiting die binnen deze manier van coaching bewust wordt gemaakt. Ook draagt je lichaam herinneringen met zich mee, of dient het lichaam als een pantser, waardoor je niet meer in contact staat met je eigen binnenwereld.  We zijn als mens steeds geneigd rond te blijven draaien in de zelfde gedachtes. We hebben nieuwe ervaringen nodig.
Binnen deze mannier van coachen kan je dit opdoen door te bewegen vanuit het  fysieksysteem.
Door oefeningen kan er weer een verbinding worden gemaakt met onderdrukte gevoelens en kunnen blokkades worden opgeheven.