Coaching

Ik ben er voor werkende vrouwen tussen de 25 en 45 jaar. Een fase in het leven waarin er veel gebeurd en van je gevraagd wordt. Hoe alle ballen in de lucht te houden zoals werk, privé en misschien wel het moederschap, zonder jezelf hierin te vergeten en het gevoel te hebben de regie kwijt te zijn?

Tijdens je coachingstraject werk je aan een van tevoren vastgesteld doel dat je wilt bereiken. Je onderzoekt wat belangrijk is in relatie tot de vraag of de verandering die je wilt bewerkstelligen. Middels verbreding en verdieping ga je op zoek naar de grondslag van de huidige problemen. Het zijn je eigen herinneringen, ervaringen, gedachtes en gevoelens die binnen de coaching tot onderwerp van gesprek worden gemaakt. Ik help je deze te doorgronden zodat je zicht en grip gaat krijgen op de processen die bewust en onbewust een rol spelen in je leven. Binnen de coaching is er ruimte om te experimenteren met ander gedrag, om zo je eigen handelingsmogelijkheden te vergroten en inzicht te krijgen in eigen functioneren. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om persoonlijke keuzes te maken, anders te handelen en de kwaliteit van je leven te vergroten.

Bij mij kan je terecht als je aan de slag wilt met:

 • Creëren van een balans tussen werk, gezin en je eigen behoeftes.
 • Je werk (zoals stress, contact met collega’s).
 • Vergroten van je assertiviteit.
 • Krijgen van de regie over je eigen leven.
 • In mildheid kijken naar jezelf en naar je omgeving.
 • Vastlopen t.a.v. je gedachtes en gedrag (piekeren).
 • Blokkades tussen je gevoel en verstand.

Na de gratis kennismaking, waarin duidelijk wordt of ik wat voor je kan betekenen, start de coaching.                                                                        In de een of twee daaropvolgende gesprekken zal  de verdieping van de hulpvraag centraal staan, waarin je vastlegt wat je wilt bereiken tijdens de coaching en gaan we daarmee aan de slag.

 

 

Tijdens de gesprekken maak ik gebruik van verschillende technieken, zoals technieken uit de NLP (neuro linguïstisch programmeren), kern-kwadrant, g-schema, logische niveaus, focussen, voice dialogue, oplossingsgericht coachen, wandelcoaching en ademhalingstechnieken.

De verworven inzichten pas je toe in de praktijk en je gaat ermee aan de slag in de weken tussen de gesprekken. Het is gebleken dat de coaching het meest effectief is als de gesprekken eens in de 14 dagen plaatsvinden. De gesprekken zullen tussen 60 en 90 minuten duren, al naar gelang de afspraak. Om een blijvende verandering te bewerkstelligen zijn ongeveer 6 tot 8 sessies nodig.

Heb je vragen of interesse, neem dan gerust contact met me op.

  Tarief:                         € 85,- per sessie (incl. btw)

  N.B  In mijn praktijk houd ik ook plek vrij voor het coachen van mensen met een kleine portemonnee waarvoor ik dan een gereduceerd tarief hanteer.

  Wandelcoaching is een actieve manier van coachen. Wat we in de natuur tegenkomen kan gebruikt worden als spiegel voor gebeurtenissen en ervaringen die op dat moment plaats vinden in je leven. Je houding en manier van lopen gebruiken we om te onderzoeken wat dit zegt over hoe je in het leven staat. Ook heeft deze manier van coachen nog een aantal  een aantal specifieke voordelen: Veel mensen praten makkelijker als zij naast een ander lopen. Je bent buiten in de frisse lucht, dit is rustgevend en ontspannend waardoor je makkelijker bij je gevoel kunt komen. Je bent actief in beweging, wat de zuurstof opname in  je bloed vergroot, goede stoffen aanmaakt, waardoor je je beter gaat voelen en  je geest wordt geactiveerd.
  De manier waarop wij ademhalen heeft grote invloed op hoe wij ons fysiek, mentaal en emotioneel voelen. Bij veel mensen stokt de adem door stress of omdat zij vergeten te ademen, of is de ademhaling te snel. Dit kost veel energie, terwijl dit niet nodig is. Bij een te snelle ademhaling kan je denken aan de volgende klachten: het hebben van een gejaagd gevoel, prikkelbaarheid, snel vermoeid zijn,  Maar ook klachten zoals hoofdpijn, pijn in schouders en nek kunnen veroorzaakt worden door een te snelle ademhaling. Via de kracht van het ademhalen kom je van je hoofd in je lijf en krijg je meer energie en voel je je vitaler.
  Ieder lichaam spreekt zijn eigen taal, deze taal heeft verschillende functies. Vaak is dit een onbewuste uiting die binnen deze manier van coaching bewust wordt gemaakt. Ook draagt je lichaam herinneringen met zich mee, of dient het lichaam als een pantser, waardoor je niet meer in contact staat met je eigen binnenwereld.  We zijn als mens steeds geneigd rond te blijven draaien in de zelfde gedachtes. We hebben nieuwe ervaringen nodig. Binnen deze mannier van coachen kan je dit opdoen door te bewegen vanuit het  fysieksysteem. Door oefeningen kan er weer een verbinding worden gemaakt met onderdrukte gevoelens en kunnen blokkades worden opgeheven.